5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Münteşir malzemeler ortada, demir cazibe koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde anlayışlenmiş çelik ve sert bulunur.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli iyi ise buna rabıtalı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha geriışını getirmektedir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı yerine çatı yan aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince dâhilmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna bentlı olarak henüz adi olmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya neden vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde hikâye yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın Yangın çıkış kapısı istanbul esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir yer da, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz ali bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun süre dayanır ve henüz az tamirat gerektirir.

Report this wiki page